Metaforkursus i de 5 elementer

Underviser Edel Hovgaard

Min interesse for denne sag blev vakt, da jeg i forbindelse med TFH-konferencen i Wichita i juli 04 fik en enestående chance for at deltage i det forholdsvis nyudviklede kursus i de kinesiske 5 elementers metaforer, som er et fantastisk supplement til KA. Jeg har siden repeteret kurset hos Matthew Thie for at blive instruktør.

Ordet metafor betyder et overført eller et billedligt udtryk. Ud fra de kinesiske grundteorier om de 5 elementer har John F.Thie sammen med sønnen Matthew uddybet og tolket alle aspekter om elementerne, så det giver rige muligheder for at forstå nuancerne i og udforske betydningen af vores oplevelser,  følelser, vores ubalancer og målsætninger.

Teknikken består i at udforske alle metaforaspekter til en muskel i ubalance. Dette sker i forhold til elementets: farve, årstid, klima, kropslugt, smag, følelse, lyd, kropsvæv, tidspunkt i livscyklussen og overordnet trossystem.  

Bare det at tænke på eller tale om metafor aspekterne vil i sig selv give ny indsigt og give os en mulighed for at se vores oplevelser i et helt nyt perspektiv.

 Hvis man f. eks arbejder med en ubalance på nyremeridianen kunne nogle af spørgsmålene være:

  • Farve: Hvad betyder farven blå for dig i dit liv eller i forhold til dine nuværende mål?
  • Årstid: Er du aktiv, når du hellere skulle tænke over livet eller lægge planer?
  • Klima: Bliver du ”lammet” af for barske omgivelser, eller har du brug for at tøjle dine følelser?
  • Lugt: Hvad er dødt og har brug for at blive begravet? Hvad er korrupt, frastødende eller ligefrem modbydeligt?
  • Smag: Hvad har brug for at blive bevaret eller må tages med en gran salt?
  • Etc.

Når man arbejder med det primære aspekt på denne måde, vil det som regel have en dyb effekt, fordi man netop berører så mange aspekter.

Materialet er udviklet, så det er meget let at bruge, fordi der på forhånd er udviklet en række spørgsmål, som man kan stille til klienten.

Forudsætning for at deltage er KA 1-4/ TFH 1-4

Næste kursus meddeles senere

Skriv kursets navn under besked

Kontaktformular

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk